Gram Flour Bonda Recipe: Add one cup gram flour, 1/2 cup Rice flour required salt, 1/4 tsp fennel, 1 tsp ginger garlic paste, 1/2 tsp chilli powder,a pinch of baking soda, 1 tblsp curd, 1 finely chopped onion, a handful of finely chopped coriander and mint leaves, 10 finely chopped curry leaves to a mixing bowl. Mix everything well, add water little by little and make a thick and soft batter. Wet your fingers, take a small portion of the batter, and deep fry it in hot oil till golden in colour and crisp. This is a good tea time snack and will be ready in 10 minutes. This can be added to Morekuzhambu to prepare Bonda Morekuzhambu too.In case you want to omit ginger garlic paste, you can add 2 pinches of caraway seeds and 1/4 tsp asafoetida powder. கடலை மாவு போண்டா: ஒரு கப் கடலை மாவு, 1/2 கப் அரிசி மாவு, தேவையான உப்பு, 1/2 டீஸ்பூன் மிளகாய்த்தூள், சிட்டிகை சோடா உப்பு, 1 டேபிள்ஸ்பூன் தயிர், 1/2 கைப்பிடியளவு பொடியாக அரிந்த புதினா, கொத்தமல்லி, பொடியாக அரிந்த 10 கறிவேப்பிலை இலைகள், நீட்டு வாக்கில் மெலிதாக நறுக்கிய பெரிய வெங்காயம் ஒன்று, ஒரு டீஸ்பூன் இஞ்சி பூண்டு விழுது, 1/4 டீஸ்பூன் சோம்பு, (இஞ்சி பூண்டு விழுதுக்கு பதில் இரண்டு சிட்டிகை ஓமம், 1/4 டீஸ்பூன் பெருங்காயத்தூள் சேர்க்கலாம்) சேர்த்து நன்கு கலக்கவும். சிறிது சிறிதாக தண்ணீர் சேர்த்து தளர்வாகப் பிசையவும். கைகளைத் தண்ணீரில் நனைத்து சிறிய உருண்டைகளாக உருட்டி எண்ணெயில் பொன்னிறமாகப் பொரித்து எடுக்கவும். டீ, காபியுடன் 10 நிமிடத்தில் தயார் செய்யலாம். காய்க்கு பதிலாக மோர்க்குழம்பில் சேர்க்கலாம்.

Comments

Popular posts from this blog

Planning Tips for Pongal - Beginners Tips